Alles over de elektrische fiets

Iedereen probeert een steentje bij te dragen als het gaat om bewuster en duurzamer leven. Soms doen we daarvoor een extraatje in onze gewone dag en soms kiezen we ervoor om een gewoonte helemaal om te gooien. In deze blog vertel ik je over een duurzame manier van vervoer: de elektrische fiets. Wat zijn hier de voordelen van en waar moet je opletten? Lees je mee?

Waarom een fiets?

De fiets is in Nederland al sinds jaar en dag populair. En daar is een goede reden voor. Veel plekken in Nederland zijn op fietsafstand van elkaar en dus ben je overal zo. Maar daarnaast ben je ook nog eens lekker buiten en in beweging. Dat is goed voor je gezondheid.

De lange afstand

Een elektrische fiets kan de ideale oplossing zijn als je iedere dag een relatief lang stuk heen en weer moet reizen bijvoorbeeld naar je werk of naar school. Met een elektrische fiets is dit veel meer behapbaar. Natuurlijk moet je nog steeds in beweging komen maar door de motor word je ondersteund en kom je dus niet steeds bekaf aan op de plaats van bestemming.

Goed voor het milieu

Daarnaast is het produceren en gebruik van een elektrische fiets veel beter voor het milieu dan een auto of een scooter. Je hoeft er immers niet iedere week liters aan benzine in te gooien. Het onderhoud vergt ook een stuk minder aandacht en de initiële aankoopprijs is lager, dus het is ook een stuk beter voor je portemonnee.

Snel van A naar B

Veel elektrische fietsen kan je qua snelheid een beetje vergelijken met een snorscooter als je een beetje doortrapt en de versnelling van de elektrische fiets hoog zet. Zo zie je dat je snel van de ene plaats naar de andere plaats komt, soms bijna net zo snel als met een scooter maar dan zonder de extra lasten of restricties daarvan. Je hoeft dus geen extra tijd meer in te plannen voor het vervoer met een fiets, als je voor een elektrische fiets gaat.

Even opletten…

Maar er zijn wel wat puntjes waar je rekening mee moet houden. Zo is een elektrische fiets duurder in aankoop dan een gewone fiets, maar krijg je er wel meer voor terug. Daarnaast moet je, om van de voordelen te kunnen genieten, wel zorgen dat je de accu steeds na gebruik aan de oplader legt.

Als je dat doet, heb je gegarandeerd plezier van je nieuwe fiets!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *