Je eigen dak bedekken, hoe doe je dat? 

Als je een woning hebt gekocht die eigenlijk nog een bouwval is, dan is het enorm belangrijk om de daken van de woning te vervangen. De kans is namelijk groot dat er door de jaren heen gaten en kieren zijn ontstaan en dat er dus regenwater in je woning terecht kan komen. Dit is niet erg fijn en daarom is het belangrijk dat wanneer jij de woning gaat opknappen, je begint met het dak. Het is namelijk erg zonde als je dit niet doet en de opgeknapte woning binnen beschadigd raakt door water. Als we spreken over het opknappen van een dak dan hebben we het over het bedekken van een dak. Dit is vrij simpel werk, maar hoe doe je dat precies? Hier vind je daar meer informatie over. 

 

Materialen en gereedschap 

Als jij je eigen dak wilt bedekken, dan heb je daar natuurlijk gereedschap en materialen voor nodig. Het is ten eerste belangrijk om EPDM dakbedekking aan te schaffen. Dit is namelijk het zwarte leerachtige spul dat je over je daken heen gaat rollen. Dakbedekking blijft helaas niet uit zichzelf plakken en daarom is het ook belangrijk om over lijm en een gasbrander te beschikken. Als jij stroken dakbedekking hebt gemaakt, dan kan je dit uitrollen over je dak. Het is dan natuurlijk wel de bedoeling dat jij de stroken insmeert met lijm. Als jij de stroken hebt aangebracht, dan is het de bedoeling dat jij langzaam met de gasbrander de stroken en probeert te verzachten. Zo zorg je ervoor dat verschillende stroken naadloos aan elkaar hechten. 

Controleren en testen 

Het is erg belangrijk om wanneer jij klaar bent met het bedekken van je dak met daktrim EPDM, altijd het dak volledig te controleren. Het kan namelijk voorkomen dat jij enkele stukken vergeten bent of dat er nog grote gaten te vinden zijn. Naast het controleren van het dak, is het ook verstandig om enkele emmers water over het dak te gooien en regenval na te bootsen. Als water binnen het huis terecht komt, dan houdt dat in dat er ergens op het dak nog openingen zijn. Dit zijn meestal kleine gaten die je erg moeilijk met het blote oog kunt zien. Daarom kun je het beste zeep bij het water doen, want daardoor ontstaan er belletjes op het dak. Waar de belletjes ontstaan zitten de gaten. Ook kan jij je dak altijd laten controleren door een expert op het gebied van dakbedekking. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *