Zakelijke pakketten versturen

Ben jij onlangs begonnen met het verzenden van pakketten naar je klanten? Of wil je gewoon graag weten hoe je een pakket gemakkelijk kunt versturen? Ten eerste is het belangrijk om het product goed in te pakken, dit is vooral noodzakelijk bij breekbare producten. Hier komt een speciale doos bij kijken. Zorg ook voor de juiste manier van verzenden en denk na over de unboxing experience. Lees hier meer over hoe je dit aanpakt.

Inpakken

Allereerst zul je het product op de juiste manier moeten verpakken. Dit doe je door het juiste formaat doos te kiezen, zorg ervoor dat de doos niet te groot is, maar zeker niet te klein. Indien de doos toch iets groter is kun je het eventueel opvullen met papier of bubbelplastic. Gaat het om een breekbaar product zoals een wijnfles voor bijvoorbeeld een relatiegeschenk? Kies dan voor een speciale wijnflessen doos. Kies ook de juiste verpakkingstape zodat de doos niet zomaar kan openen. 

Verzenden

Wil je een pakket verzenden? Ga dan voor een post service met snelle verzendtijden. Indien je regelmatig pakketten verzendt omdat je bijvoorbeeld een eigen webshop hebt kun je ervoor kiezen om op vaste basis je pakketten op te laten halen. Dit scheelt een hoop tijd, omdat je zelf niet elke keer de deur uit hoeft en hoeft te slepen met pakketten. Kies bijvoorbeeld voor een wekelijkse ophaalservice. Houd bij het verzenden van een pakket ook rekening met de verzendkosten, misschien moet je deze doorberekenen in de prijs van het product. 

Persoonlijke boodschap

Naast het inpakken en daadwerkelijk verzenden van een product is de zogenaamde unboxing experience ook belangrijk. Je wilt iemand een goed gevoel geven bij zijn of haar aankoop. Kies daarom voor een aantrekkelijke verpakking met een persoonlijke boodschap. Als je een klein ondernemer bent met bijvoorbeeld handgemaakte producten is het een leuk idee om er een handgeschreven briefje bij te doen als bedankje. Zet de naam van de klant erbij zodat het erg persoonlijk aanvoelt. 

Conclusie

Heb je een eigen webshop en verzend je daarom op vaste basis pakketten? Zorg dan voor een goede verpakking waarbij jouw product niet verloren gaat. Kies voor een speciale verpakking indien het gaat om breekbare producten. Kies een post service uit die op wekelijkse basis jouw pakketjes komt ophalen, dit scheelt een hoop tijd. Voor de beste customer experience zorg je voor een aantrekkelijke verpakking met persoonlijke boodschap in het pakket. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *