De afwerking van het paleis

Je eigen huis, dat moet er natuurlijk tiptop uitzien. Maar te vaak richten we ons alleen op de binnenkant en vergeten we te zorgen voor een verzorgde buitenkant. Dan kan je zomaar een perfect afgewerkt paleis van binnen hebben en ziet de buitenkant eruit alsof er al jaren niks meer aan gedaan is. Zonde! In deze blog vertel ik je op welke vlakken je de buitenkant een opfrisbeurt kan geven. Lees je mee?

Het hang, sluit en raamwerk

Laten we eerst eens kijken naar de meest kwetsbare delen van de buitenkant. De deuren en de ramen. Kozijnen kunnen snel gaan rotten en verf bladdert hier makkelijk af. Als dat gebeurt, ziet de boel er al snel armoedig uit. Tijd dus om het één en ander te vervangen en op te knappen als dit het geval is. Kijk ook naar de sloten. De sloten op je ramen en deuren zie je niet zo veel maar misschien zijn die ook wel aan vervanging toe. Zo houd je jouw huis niet alleen mooi maar ook veilig.

Een prachtige gevel…

Dan de stenen, de gevel dat is ook heel belangrijk. De gevel is namelijk een groot onderdeel van het beeld van het huis, eigenlijk is het alles dat aan de buitenkant zichtbaar is op het dak na. Hoe de gevel eruitziet, heeft dus veel invloed op de sfeer dat het huis afgeeft aan de buitenkant. Wil jij grote grove stenen of ga je juist voor iets traditioneels? Als je een huis laat bouwen is dit nog helemaal aan jou. Maar als je jouw huis wilt updaten, kan er ook een hoop. Praat in dat geval de mogelijkheden door met een aannemer.

…en het dak erbij

We mogen het dak uiteraard niet vergeten. Op een deel van de dak bekleding na zien we er niet veel van, maar het is wel belangrijk dat het dak in goede conditie verkeert, dit om het woongemak te vergroten. Met een boeideel hout, werk je de dakrand ook mooi af en dat draagt weer bij aan het totaalplaatje maar ook aan de kwaliteit van het dak als geheel.

Een extraatje hier en daar

En dan kan je altijd nog kiezen of je de voordeur een leuke kleur wilt geven of bloembakken op wilt hangen voor de ramen. Al die extraatjes komen als laatste maar zorgen er wel voor dat je huisje jouw persoonlijkheid, smaak en voorkeuren reflecteert, niet alleen vanbinnen maar ook aan de buitenkant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *