Het leven als chauffeur

Er zijn enorm veel beroepen op de wereld. Nog meer dan dat er opleidingen zijn. Sterker nog, voor de meeste banen is er een basis maar zijn er allerlei aftakkingen. Zo ook bij het beroep van ‘chauffeur’. Want wat doet een chauffeur precies? En welke aftakkingen zijn er hier duidelijk zichtbaar? In deze blog vertel ik je daar over. Wellicht is dit dé baan voor jou! Lees je mee?

Voor privé vervoer

Als chauffeur kun je richten op personenvervoer. Denk bijvoorbeeld aan de taxi. Je werkt dan in opdracht en richt je op de wensen van de klant van dat moment. Je kan de hele dag door nieuwe mensen in de wagen hebben en rijdt de stad door of gaat op weg naar een totaal andere plek, de route verandert continu en dat maakt dit werk zo divers. Geen dag is hetzelfde.

Service voor iedereen

Maar je kan ook chauffeur worden in het openbaar vervoer, zoals in de bussen. Je rijdt dan een vaste route en haalt meerdere mensen op die mee willen. Als buschauffeur kom je daardoor nóg meer mensen tegen. Je leert de stad waarin je rijdt kennen op je duimpje. Een baan als buschauffeur geeft een bepaalde routine door de verschillende routes die je herhaalt, maar door de enorme diversiteit aan mensen die je gaat vervoeren, is toch geen dag hetzelfde. Een prachtige combinatie dus!

Product van A naar B

Liever geen personen vervoeren? Ook geen probleem! Stap in een cf 85 trekker en haal de lading op, wie weet ligt goederenvervoer jou juist heel goed. Met de vrachtwagen ga je van A naar B en lever je producten af. Je zit in je uppie op de snelweg en daardoor in een eigen bubbel. Dat is enorm ontspannend. Met een muziekje op geniet je van de wegen in het binnenland of misschien zelfs in het buitenland. Klinkt dit je als muziek in de oren? Dan is het beroep van vrachtwagenchauffeur misschien wel wat voor jou!

Voor jezelf of een bedrijf

Veel van deze beroepen kan je ook uit eigen initiatief starten als je dat wilt, zo kan je een taxibedrijf opzetten of maak jij een start met je eigen goederenvervoersbedrijf. Kijk op Trucks.nl naar een vrachtwagen trekker die bij jou past en zet het bedrijf op! Met de juiste certificaten en diploma’s kan je zo van start gaan en heb je wellicht de baan van je dromen gevonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *