Freelance beleid maken

Als je al veel ervaring hebt opgedaan in het bedrijfsleven weet je ondertussen wel een beetje hoe alles in elkaar steekt. Je bent dan vaak wel op zo’n niveau dat je advies kan geven aan organisaties. Daarnaast kan het zijn dat je je een beetje in een sleur terecht bent gekomen en je wel toe bent aan iets anders. Dan is het misschien een optie om voor jezelf te beginnen. Je zou het misschien niet in eerste instantie verwachten, maar ook dan kun je beleid en organisatie opdrachten krijgen.

Consultancy

Als je al veel ervaring hebt en je voor jezelf begint, kun je je ideaal laten inhuren voor consultancy opdrachten. Door je vele ervaring ben jij de uitgelezen persoon om organisaties van goed advies te voorzien. Je weet van de hoed en de rand en bent allerlei problemen al een tegenkomen. Bij specifieke problemen hebben organisaties dan niet behoefte aan een nieuwe medewerker die hen adviseert, maar dan kan het juist fijn zijn om advies te krijgen van iemand van buiten de organisatie. Deze persoon kijkt ten eerste met een frisse blik naar de organisatie. Medewerkers zijn al zo bekend met de organisatie en de heersende cultuur dat ze niet meer neutraal naar de organisatie en het probleem kunnen kijken. Daarnaast hebben deze personen vaak maar ervaring met één bepaald soort probleem en zijn alle andere soorten problemen nieuw voor hen. Daar kom jij goed van pas.

Langere samenwerking

Wanneer je advies bevalt, zal er waarschijnlijk een plan gemaakt moeten worden om het probleem op te lossen en ervoor te zorgen dat het probleem niet meer terugkomt. Voorkomen is beter dan genezen en omdat je nu toch al aan het genezen bent kun je er maar beter voor zorgen dat het in de toekomst niet meer gebeurt. Wanneer de organisatie tevreden is met jou kunnen ze je vragen om het plan te maken en de uitvoering te doen of te leiden. Deze opdrachten hoef je niet alleen binnen commerciele bedrijven uit te voeren dit is ook zeker mogelijk binnen het politieke landschap.

Mocht je dus klaar zijn met je huidige baan en al wel veel ervaring opgedaan hebben binnen verschillende organisaties met verschillende problemen dan doe je er zeker goed aan om te stoppen met je baan en voor jezelf te beginnen. Daardoor kom je met verschillende organisaties in aanraking waardoor je je niet snel zal vervelen. Daarnaast is elk bedrijf ook anders hierdoor heb je een stuk meer afwisseling in je werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *