Letselschade door een bedrijfsongeval? Dit moet je doen

Als je recentelijk gewond bent geraakt door een vervelend bedrijfsongeval, dan is dat zeer vervelend want jij zit nu met de gevolgen. Je hebt vast  letsel opgelopen en kan daardoor voorlopig niet meer aan het werk. Het is zelfs mogelijk dat je nooit meer aan het werk kan gaan maar dat verschilt natuurlijk per letsel. Helaas moet jij nog steeds je rekeningen betalen en dat gaat niet lukken als je geen inkomsten meer hebt. Als dit niet jouw schuld is, dan is het natuurlijk gepast dat je hiervoor een schadevergoeding krijgt. Hier vind je meer informatie voor het indienen van een schadeclaim indien je niet tot een akkoord komt met het bedrijf waarvoor je gewerkt hebt. 

 

Schakel een letselschade advocaat in

Het is verstandig om na het bedrijfsongeval meteen een letselschade in dienst te nemen. Een letselschade advocaat is namelijk gespecialiseerd in letselschade Zwolle en het indienen van een claim bij de rechtbank. Zij kunnen precies inschatten wat de totale schade is en dat is zeker niet alleen de huidige schade. Zoals je weet kan het namelijk voorkomen dat je enkele jaren of nooit meer aan het werk kan gaan. Toch moeten je rekeningen betaald worden en moet je boodschappen kunnen doen. Omdat het niet jouw fout is dat je letsel hebt opgelopen, is het de bedoeling dat de tegenpartij dit vergoed. In dit geval is het je werkgever. De letselschade gaat eerst de kosten direct proberen te verhalen bij je werkgever en mocht dat niet lukken, dan moet je werkgever zich verantwoorden in de rechtbank. 

 

Hoe ziet een rechtszaak eruit?

Als je zelf nog nooit in de rechtbank bent geweest omdat je gelukkig nog nooit veroordeeld bent voor een strafbaar feit of dat jij een andere partij voor de rechter heb moeten slepen, dan vraag jij je natuurlijk af hoe een rechtszaak eruit ziet. Het is over het algemeen vrij simpel omdat de letselschade advocaat Amsterdam een claim gaat indienen bij de rechtbank, krijgt je werkgever het verzoek om met een advocaat op de zittingsdag te verschijnen. De zittingsdag is de dag waarop de rechtszaak behandeld word. Hier krijgen beiden partijen, jij en je werkgever, de mogelijkheid om te verdedigen en te ontkrachten waarom jij wel of niet recht zou hebben op een letselschade vergoeding. Vaak krijg je tijdens de zitting al te horen of je recht hebt op een vergoeding maar ook is er een kans aanwezig dat je dit binnen veertien dagen te horen krijgt. De tegenpartij heeft wel het recht om hiertegen in beroep te gaan. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *