Is jouw bedrijfswagen goed beveiligd? Waarschijnlijk niet!

Wil jij een bedrijfsauto kopen? Of heb jij nét een nieuwe bedrijfswagen bij de dealer aangeschaft? Dan willen we je geluk niet verbreken, maar toch is het nodig om je even te waarschuwen! De meeste bedrijfswagens, ook de nieuwste van de markt, zijn niet goed genoeg beveiligd tegen inbraak. Dat is de laatste tijd wel gebleken. Zeer vaak is het raak en worden er verschillende bestelbusjes per dag opengebroken. Erg vervelend voor de eigenaren, omdat zij dachten goed beschermd te zijn en zo’n situatie niet zagen aankomen. Wil jij weten hoe je jouw bedrijfswagen beschermt tegen de inbrekers van tegenwoordig? Lees dan snel deze blogpost!

Hoe gaan inbrekers te werk?

Er zijn verschillende soorten inbrekers, en allen gaan ze ook op een andere manier te werk. Sommige inbrekers bereiden zich goed voor en andere breken in een opwelling in. Toch lukt het de gemiddelde inbreker met gemak om in je bus te kunnen komen wanneer ze dit willen. Hoe dan? Gewoon met een ouderwets tangetje! Geloof je het nog niet helemaal, zoek dan eens wat filmpjes op het internet op en het zal je verbazen. Op het internet is te zien hoe de simpelste inbrekers met een goedkoop tangetje binnen één minuut de laadbak van je busje open hebben gebroken. En dit wil je natuurlijk voorkomen als eigenaar van een nieuwe bestelbus! Niet alleen levert het schade op aan je nieuwe wagen, ook kan het zo zijn dat er aardig wat kostbare spullen uit je busje worden meegenomen. Dit is een ware nachtmerrie voor de beginnende ondernemer die net zijn of haar spulletjes bij elkaar had gespaard! Daarnaast wordt er ook op andere manieren ingebroken, namelijk door gebruik te maken van de technologie. Inbrekers zijn sleutelkastjes en digitale veiligheidssystemen vaak te slim af. In het ergste geval kunnen ze je busje ook nog eens leegplunderen zonder dat er schade te zien is. In dit geval ben je als ondernemer al helemaal de sigaar, aangezien de verzekering ook niet zal uitkeren en je zelf voor alle kosten op moet draaien!

Wat kun je doen om je bedrijfswagen beter te beveiligen?

De beste tip die we je kunnen geven, is: ga voor ouderwetste hangsloten om je wagen te beschermen. Wanneer je een slot van goede kwaliteit aanschaft, is deze niet zomaar te verwijderen. Inbrekers blijven tegenwoordig liever ongezien en willen lekker makkelijk hun gang kunnen gaan. Op deze manier belemmer je ze enorm. Ook kun je sleutelkastjes het beste in een metalen omhulsel bewaren zodat er niet gerommeld kan worden met het signaal. Zo blijft je daily bus veilig en kun jij lekker ondernemen zonder zorgen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *