Zo voorkom je dat een werknemer te laat komt

Als je werknemers in dienst hebt, dan kan het wel eens voorkomen dat een werknemer vaak te laat komt. De oorzaak van het te laat komen, verschilt dan ook per werknemer. Het is voor de gezondheid van je bedrijf, maar ook voor de stabiliteit van je werknemer, belangrijk dat de werknemer altijd op tijd komt. Wil je weten hoe je kunt voorkomen dat een werknemer te laat op het werk komt opdagen? Dan is het aan te raden om dit handige artikel eens te lezen. 

 

Ga in gesprek met je werknemer

Wanneer een van je werknemers te laat op de werkvloer komt opdagen, is het belangrijk om de werknemer niet zomaar te ontslaan. Dat heeft ermee te maken dat je als eigenaar of bedrijfsleider veel kan betekenen voor een werknemer die te laat komt, maar ook omdat het voor jouw bedrijf belangrijk is om te weten wat de oorzaak is dat de persoon altijd te laat komt. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een werknemer altijd te laat is door persoonlijke omstandigheden, maar ook doordat de werknemer elke dag in de file moet staan. 

 

Bonussen en doelen

Als je vindt dat er veel werknemers zijn die te laat komen, dan kan dat natuurlijk erg vervelend zijn. Als je een team hebt opgebouwd waar je zeer tevreden over bent, dan wil je deze personen natuurlijk niet ontslaan. Mocht je dit wel doen, dan zorgt dat weer voor nieuwe problemen en dat is dan ook het vinden van nieuw personeel. Je kunt voorkomen dat werknemers te laat komen door een bonus hier aan te koppelen. Je beloont je werknemers als ze bijvoorbeeld een maand of een kwartaal niet te laat zijn gekomen. Dit is extra motivatie wat er zeker voor kan zorgen dat de meeste werknemers op tijd op de werkvloer zijn. Houd er wel rekening mee dat dit niet voor iedere werknemer werkt. Wees dus verstandig en voer altijd een gesprek met een werknemer die te laat komt. 

 

Houd de uren goed bij

Wanneer je werknemers gaat aannemen, is het belangrijk om de uren van iedere werknemer goed bij te houden. Dit kun je het beste doen door een prik klok en een urenregistratie app aan te schaffen of te huren. Werknemers kunnen wanneer ze aan het werk gaan inklokken en wanneer ze naar huis gaan uitklokken. Het voordeel van zulke systemen, is dat je als eigenaar of bedrijfsleider altijd een duidelijk overzicht hebt van wie er te laat komt en wie er altijd op tijd is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *