Verhuizen in vier stappen

Het is superleuk wanneer er een verhuizing op de planning staat. Ineens staat er een nieuw hoofdstuk voor de deur en dat is best ook wel spannend. Alles er omheen is leuk en spannend maar het praktisch regelen van een verhuizing is een hoop werk. In deze blog deel ik de verhuizing in vier stappen op. Zo krijg je een globaal overzicht van wat je te doen staat en kan je de boel afstrepen als je klaar bent. Lees je mee?

Wat wel en wat niet

Goed. We hebben een hoop spullen in huis, dat zal voor de meeste huishoudens zo zijn. Natuurlijk kan je alles meeslepen van plek naar plek maar je kan ook van tevoren de tijd nemen om de kasten door te spitten en uit te zoeken wat je echt nog wilt hebben en wat eigenlijk wel weg kan. Zo begin je in je nieuwe huis met een schone lei en is de boel niet gelijk gevuld met rommel waar je niet blij van wordt. Het heeft een hele rustgevende werking om zo je spullen uit te zoeken.

Vooraf goed gepland

Uiteraard is het ook een kwestie van de boel goed plannen vooraf. Dat vraagt wat tijd maar dan ben je wel een stuk meer georganiseerd wanneer de boel van plek naar plek gaat. Zo moet je bepaalde dingen vooraf al regelen. Wanneer je kiest voor een Verhuisbus huren , bijvoorbeeld. Dit kan je niet op de dag zelf nog boeken, dan loop je kans dat er geen beschikbaar zijn. vraag ook ruim van tevoren of men kan helpen met inpakken en sjouwen. Vele handen maken licht werk en vaak zijn vrienden en familie wel bereid een handje te helpen.

Inpakken per kamer

Dan het inpak proces. Dit is handig om te doen per kamer. Zo kan je kamers afstrepen en als alles daar eenmaal ingepakt is, hoef je de kamer ook niet meer in om iets te pakken of ergernis anders bij te stoppen. Dat biedt overzicht.

De tijd voor uitpakken

Neem ook voor uitpakken voldoende tijd. Veel mensen willen dit gehaast doen omdat ze willen settelen in hun nieuwe huis. Maar neem rustig de tijd om alles uit te pakken en een plekje te geven. Zo raak je ook gewend aan je nieuwe huis en die rust wil kan je vaak wel gebruiken na een verhuizing. Daarnaast is er vaak ook geen haast, ook al voelen we die wel. We gaan er immers toch wonen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *