Check hier de voordelen van groene zakelijke energie

Als ondernemer wil je misschien wel je steentje bijdragen aan een beter milieu. Een van de stappen die je daarvoor kunt zetten, is de overstap op groene stroom voor je bedrijf. Steeds vaker profiteren ondernemers in Nederland van de voordelen van groene energie. Heb je nog geen idee wat die voordelen precies zijn, maar heb je wel interesse in de overstap? In dit artikel hebben we enkele voordelen voor je op een rij gezet, waaronder het scoren van voordelige groene zakelijke energie door energie vergelijken zakelijk. Lees gauw verder.

Groene stroom is schoner dan grijze energie

Het grootste voordeel van groene energie heeft te maken met hoe schoon deze vorm van energie is. Kijken we naar de vergelijking met grijze stroom dan zien we dat groene energie veel schoner is dan grijze energie. Dat ligt voornamelijk aan de manier hoe beide soorten stroom worden opgewekt. Bij de productie van grijze stroom komt veel CO2 vrij; een schadelijk uitlaatgas dat ervoor zorgt dat er een gat in de ozonlaag ontstaat. Daardoor warmt de aarde op en verandert het klimaat. Bij de productie van groene energie komt veel minder CO2 vrij, waardoor deze vorm schoner is en beter is voor het milieu en de wereld. Daarom kiezen veel ondernemers tegenwoordig voor groene zakelijke energie. Hierbij moet je overigens ook nog kijken naar de energiebron. Groene stroom wordt uit een natuurlijke energiebron gehaald, zoals de zon en de zee. Deze bronnen zijn onuitputtelijk en kunnen dus altijd worden gebruikt. Bij grijze energie kan dat helaas niet; die vorm van energie wordt uit fossiele bronnen gehaald zoals aardolie en steenkool. Dat zijn bronnen die wel op kunnen gaan.

Voordelig groen energiecontract scoren door zakelijk energie vergelijken

Een van de redenen dat nog niet iedere ondernemer in Nederland is overgestapt op groene stroom is omdat ze denken dat deze vorm van energie veel duurder is. Je raadt het misschien al, maar dat is al een paar jaar niet meer het geval. Net als bij grijze stroom kun je bij groene energie beginnen met mkb energie vergelijken of grootzakelijk energie vergelijken om zo de beste aanbieding te scoren. Er is namelijk altijd wel ergens een aantrekkelijke deal te vinden. Hiervoor gebruik je een zakelijke energievergelijker; een online tool die hier speciaal voor is gemaakt. Dat houdt in dat je zelf niets hoeft te doen, behalve de gegevens omtrent je jaarlijkse energieverbruik in te vullen. Daarmee gaat de tool op zoek naar de beste aanbiedingen van dat moment. Omdat deze tool onafhankelijk is, krijg je altijd het meest complete aanbod te zien. Kort samengevat scheelt dit je uiteindelijk niet alleen geld, maar ook heel veel tijd. Alleen daarom is het gebruiken van zo’n vergelijker al de moeite waard.

Je kunt je eigen groene stroom opwekken met zonnepanelen

Tot slot is er nog een groot voordeel waar je echt meer van moet weten. Wist je dat groene energie de enige vorm van energie is die je zelf op kunt wekken? Dat kan met behulp van zakelijke zonnepanelen en een omvormer die zonnestralen omzet in bruikbare stroom. Bij grijze energie kan dit absoluut niet. Natuurlijk moet je hier eerst een behoorlijke investering voor doen, maar dat heet niet voor niets een investering. Binnen acht tot tien jaar heb je je geld al terug verdiend terwijl je daarna nog tien tot vijftien jaar gebruik kunt maken van gratis zonne-energie. Een betere deal voor je bedrijf kun je bijna niet krijgen! Heb je het budget beschikbaar om te investeren in zonnepanelen dan is dat zeker aan te raden om te doen. Wat goed is om te weten, is dat je zonnepanelen ook kunt leasen waardoor je niet in één keer veel geld kwijt bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *